fredag 17 augusti 2012

... slutet på resan

Vår resa fortsatte söderut och målet var Malmö en stad jag aldrig tidigare besökt. Ett som är säkert är att jag kommer att resa tillbaka. Vi bodde kan man säga mitt emellan Stora torget och lilla torg.


Jag blir lite nyfiken på vem som en gång i tiden bott i huset med denna entre... kunglighet kanske :)


Kul att man fortfarande använder den här typen av reklamplats.


En gång rakt igenom ett kvarter... annorlunda och inbjudande.


Kyrkor är inte alltid vackra men den här var något i särklass... de vita väggarna och taket med de vackra bågarna. Utsmyckningarna var i guld och dova naturtoner.




Bostadsområdet vid havskanten som ger besökaren en utomlandskänsla... skulle kunna tänka mig att bo där men priserna på lägenheterna är klart över min budget.




Nästa dag åkte vi till Falsterbo havsbad och fick en härlig dag på stranden som MÅSTE besökas igen...




Efter en kort och intensiv resa med många guldkorn beger vi oss hemåt och trippmätaren visar 232 mil.

Kul att så många följde med på "resan"... önskar Er alla en riktigt skön helg.

Kram Marie

måndag 13 augusti 2012

Vår lilla semesterresa...

Vi lämna bygget hemma och åkte några dagar söder ut. Första natten tillbringade vi i Jönköping, en charmig stad med mycket vatten. Det kändes verkligen som staden såg vattnet som en tillgång, fina gångbanor längs strandkanten, pirar och massor med restauranger i hamnen. Här kommer några timmar i Jönköping en varm sommarkväll...







Ett mycket fint nytt bostadsområde låg vid strandkanten bredvid den ståtliga bron... vem skulle tack nej till lägenheten på översta våningen med terass runt om!?


En kul grej var dessa bokbytarlådor som hängde lite här och var... det var något helt nytt mig. Jag gillade idén trots att jag inte är någon bokmal ;)


Färden fortsatte sedan till Ystad en otroligt varm och solig dag... målet var HAVET. Efter några sköna timmar på stranden åkte vi en sväng i staden, och hittade detta fina område med kullersten och massor av spännande hus som var ihopbyggda i långa rader.




Senare i veckan kommer det fortsättning på resan...
Bilderna i detta inlägg är lånade av min dotter som var duktig att ha kameran med sig :)

Önskar er en skön vecka!
Marie

måndag 6 augusti 2012

Magiskt möte

Idag var jag delaktig i något otroligt mysigt och nästintill ofattbart ... svårbeskrivligt återförenande. Jag har länge hoppas att det skulle hända men inte sett en lösning på det. Idag hände DET!


Det är en lång och lite krokig historia som är svår att förklara men jag känner att det var så fantastiskt så jag måste skriva om det. En god äldre vän blev dålig och kom till vård under min semester tack vare sin son som numer bor på annan ort. Vår kontakt och sjukhusbesöken har varit täta och den äldre vännens son och sonson har inte möts på flera år. Jag var delaktig i återförenandet mellan sonen och sonsonen HELT otroligt.. tårar, kramar och många skratt på en sjukhussal. 

Vilken bra start på veckan!
(Bilden är lånad från Google)

Kram från mig!